Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Bevállalod? 0 Ft-os szállásod lehet az egész világon

2007.09.26. 14:38 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: utazás hotel fapados

 

"Célunk az, hogy összehozzunk embereket - vendéglátókat és vendégeket, utazókat és helyieket. Az egész világon tagok ezrei segítik egymást utazás közben - legyen az, hogy tető alá kerülj éjszakára vagy egy városi túra vezetés."

Ez a Hospitality Club magyar kezdőoldalának első mondata.

Cauch Surfing - Bevállalod? 0 Ft-os szállásod lehet az egész világon

A nemzetközi online hálózat ingyenes szállást közvetít néhány ékszakára kalandos kedvű utazóknak, akik az önkéntes vendéglátóktól még tippeket is kaphatnak, mit érdemes megnézni a környéken. Akinek szerencséje van, bennfentes-felkészült kalauzt kap, de akkor is többet tud meg az országról, ha csak egy kávéra ül le vele beszélgetni.

A Cauch Surfing  (szó szerint: kanapészörf) elnevezés arra utal, hogy az utazóknak elég egy fekhely, hiszen nem telelni , vagy nyaralni jönnek, hanem csak egy pár éjszakára.

A klubot olyan önkéntesek segítik, akik hisznek egy eszmében: azzal, hogy utazókat összehoznak a meglátogatott helyen élő emberekkel és adva a helyieknek azt a lehetőséget hogy eltérő kultúrájú emberekkel találkozzanak, növelni tudják a kulturák közötti egyetértést és meg tudjuk szilárdítani a békét bolygónkon.

Természetesen az ilyen szállásokon (illetve, ha mi adjuk a szállást akkor is), ki vagyunk téve veszélynek, hiszen valószínüleg olyan valakinél alszunk, vagy olyan embert fogadunk be pár éjszakár akit akkor látunk először életünkben, és lehet utoljára.  A bűnözők, illetve a rendetlen vendégek és szállásadók kiszűrésére a Hospitality Club egy rendszert dolgozott ki: "az összes tag, aki kapcsolatba kerül veled Hospitality Clubon keresztül, meg kell adja teljes nevét, útlevél számát és a Hospitality Club felhasználó nevét. Őrízd meg ezeket az adatokat biztos helyen vagy küldd el a security@hospitalityclub.org címére ahol azt tároljuk. Amikor a vendéged mgérkezik, ellenőrízd az útlevelét és az azonosítási adatait amelyeket megkaptál. Az azonosítás így kétség nélkül elvégezhető."

Továbbá: "Mivel jövőbeli vendégeid megadják neked a Hospitality Clubnál lévő felhasználó nevét, ellenőrízni tudod a profilt az interneten. El tudod olvasni más tagok megjegyzéseit erről a tagról és megnézheted vendégeinek és vendéglátóinak véleményét,valamint azokét az emberekét akik bíznak benne. Írd meg a megjegyzéseidet más tagokról- ez a jellemzés biztonságot nyújt mindnyájunknak."

További gyakran feltett kérédsek a Cauch Surfing -ről itt! >>

Érdekes módon a tagság teljesen ingyenes, és semmiféle kötelezettséggel nem jár. Tehát még csak szállást sem kötelező nyújtani azért hogy ezt máshol igénybe vehessük. Egészen egyszerűen ha kinézünk egy jó árú, mondjuk fapados repülőjegyet (ahol utazás közben lemondunk a luxusról: étel, ital saját hely), akkor megtehetjük ezt a szállással is: alszunk valakinél, egy kanapén, a földön hálózsákban, de ingyen és bérmentve, és cserébe még barátokat is szerezhetünk.

A naponta többször frissített statisztikákbók kiderül, hogy a Cauch Surfingnek  a két évvel ezelőtti 14 ezerhez képest, jelenleg több mint 250 ezer regisztrált tagja van, 217 országból, és több mint 26 ezer városból. Becslések szerint a vendégéjszakák száma eddig legalább 38 ezerre tehető. Mivel az oldalt az Egyesült Államokban (Alaszka) találták ki, a "szörfösök" 26 százaléka amerikai. őket a kanadaiak, a németek, majd a franciák köbetik. Magyarországról egyelőre a mai állás szerint valamivel kevesebb, mint három ezren regisztráltak, többnyire a fővárosból.

Szóval ha bevállaljuk, akkor akár az egész világon ingyen szállás vár ránk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr58315943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása