Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Egyre többen tervezik a nyaralásukat az interneten

2007.10.20. 08:04 | Utazgató | 1 komment

Címkék: weboldal internet egzotikus

A világháló szerepe folyamatosan nő az utazások megtervezésénél, állapította meg az Európai Turizmus Intézet (ETI). A megkérdezett európaiak 67,7 százaléka maga szervezi a nyaralásait és utazásait, vagyis nem vesz igénybe semmilyen külső segítséget. "Úgy számoljuk, hogy az interneten utazásokat lefoglaló és szervező emberek száma jövőre tovább nő" – nyilatkozta Bert Hallerbach, az ETI piackutatási vezetője.

Egyre többen tervezik a nyaralásukat az interneten

A legnépszerűbb utazási célpontnak Németország, Spanyolország és Olaszország számított, de sokakat érdekelt Ausztria, Franciaország, Törökország és Lengyelország is. Kevesebben utaztak viszont Hollandiába és Görögországba. A szakemberek becslése szerint ebben a németek járnak az élén, nyolcvan százalékuk már most azon gondolkozik, hová utazzon 2008-ban. Az ETI felmérése szerint idén már a németek 60,5 százaléka tervezte meg a nyaralását a világháló segítségével, tavaly ugyanez az arány még csak 48 százalék volt. Ezzel párhuzamosan fokozatosan csökkent az utazási irodákban személyesen érdeklő turisták száma. 2005-ben még az emberek 27 százaléka fordult utazási irodákhoz, jelenleg ez az arány már csupán 22,7 százalék.

Forrás: sg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr56315969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KissPéter 2008.02.22. 12:29:55

Valóban, az Internet mindent visz. Sajnos erre még a hotelek nem mindig vannak felkészülve. Rengeteg honlapot látni, ahol nem megfelelő a marketing.
Ennek oka, hogy a szállodatulajdonosok nincsenek tisztában a web adta lehetőségekkel:
- Hogyan szerezhetnek több látogatót
- Miként tudják magukhoz láncolni a honlapjuka tévedteket
- Hogy bírják őket foglalásra
- Mi a legjobb módja a kapcsolattartásnak

Pár kezdeményezés van csupán a témában, amiről tudok, és segíthet a szálláshely tulajdonosoknak a kérdéskör megismerésében. Ilyen a www.hotel-marketing.blog.hu ahol folyamatosan cikkeznek a témában, vagy a www.honlapelemzes.blog.hu ahol kizárólag szálláshelyek honlapját elemzik, ráadásul ingyen.

Ezen kívül rengeteg ingyenes tanfolyam létezik az interneten, de azoknál már többet kell gondolkozni, hogy átültesse a leírtakat hotelekre. Egy szóval: a növekvő Internetes foglalások számát el kell kapnia a szállásadóknak is, különben lemaradnak.
süti beállítások módosítása