Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Miért öntenek el bennünket a kenyai ajánlatok?

2007.12.13. 08:18 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: egyiptom thaiföld kenya hátizsák búvárkodás

Nem titok folyamatosan figyeljük az utazási irodájk ajánlatait, millió hírlevélre vagyunk feliratkozva. Nyilván nem kell nagy okfejtés ahhoz, hogy megtaláljuk az okát, (ezt most nem is tesszük meg), de az elmúlt egy hónapban a következő ajánlattípusok öntöttek el bennünket: síelős, szilveszterezős, városlátogatós és az egzotikus. EZ utóbbiak közül, gondoltuk megnézzük miért is lehet érdemes Kenyába utazni.

Kenya

Az egyenlítői Afrikában fekvő Kenya a "fekete kontinens" turisták által legkeresettebb és legatraktívabb országai közé tartozik.

  • Szavannák és
  • a hófödte Kilimandzsáró, (bár a csúcs már a szomszédos Tanzániában van)
  • mesébeillő fehér homokú tengerpart,
  • türkiszkék meleg tenger,
  • varázslatos trópusi élővilág és
  • az afrikai vadon feletti feledhetetlen naplementék egyaránt fellelhetők itt.
Kenya

 

Eddig nem sejtett turista és utazási lehetőségek nyílnak meg itt: A vulkáni eredetű hegység legmagasabb jég fedte csúcsai dominánsan tűnnek ki a sík szavannákról nézve. Kenya a magyar turisták számára sokáig elérhetetlen volt, de ma már árban, és szolgáltatások színvonalában is vetekszik például egy Thaifölddel.

Kenya

A turistákat leginkább a rezervátumok és a nemzeti parkok vonzzák, melyekben a közismert szafarikat szervezik, ahol egyedülálló állatvilágot talál, ahol közvetlen közelről figyelheti az elvonuló zebra-, elefánt-, zsiráf- vagy bivalycsordát, megcsodálhatja a vadászat után pihenő leopárdokat, oroszlánokat, játszadozó oroszlánkölyköket, vagy a szerelmes madarak csiripelését hallgathatja, ami önben is felejthetetlen élményeket hagy, persze ez még kiegészül a helyi őslakosokkal való találkozással. Élmény jelent a korallzátonyokkal teli Indiai-óceánban való fürdés is, habár a búvárkodás közel sem jelent akkora élményt mint mondjuk a thai Similan-szigeteken, hogy az Egyiptomról ne is beszéljünk. Azonban Kenya, kelet Afrika egyik legfejlettebb országa elsősorban nem a búvárkodás szerelmeseinek célpontja, hanem inkább a szafarizóké. Nagy előnye, más egzotikus célpontokkal szemben, hogy kellemes és meleg éghajlatának köszönhetően egész évben a turisták kedvelt üdülőhelye.

Kenya tehát a magyarok számára egy új, felfedezésre váró ország, ami anyagilag is elérhetővé vált mára. Utazni leginkább a június-december ajánlott, de egész évben kellemes idő van. És ma már dúskálhatunk az utazási irodák ajánlatai között, és hátizsákos módszerekkel is egyre több információ fellelhető.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr16316015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása