Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Elindult a London-Budapest-Sydney buszjárat

2007.12.22. 11:00 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: anglia ausztrália busz belföld

Nemrég elindult útjára az első London-Budapest-Katmandu-Ausztrália autóbuszjárat. A menetidő három hónap. A jegy ára magyar pénzben mintegy 3,3 millió forint.

Elindult a London-Budapest-Sydney buszjárat

Harmincnyolcan ültek be az autóbuszba Londonban, a Parlament közelében, és elindultak a kalandos útra. A veszélyeket elkerülendő, a busz nem megy át Afganisztánon és Burmán, viszont elviszi utasait a Tadzs Mahalhoz, egy indiai tigrisrezervátumba és a Mount Everest megmászóinak a hegy lábánál lévő táborába.

Az útvonal a következő: London-Prága-Bécs-Budapest-Brassó-Isztanbul-Tabriz-Katmandu-Lasza-Bangkok-Kuala Lumpur-Dzsakarta-Bali-Ausztrália. A végállomás Sydney.

A 3,3 millió forintnak megfelelő összeg soknak hangzik, de Angliában ez körülbelül másfél havi fizetés. Két hónap alatt minden jegy elfogyott.

Az OzBus cég reméli, hogy havonta indulhat egy-egy járat. Tulajdonosa, a 38 éves Mark Creasey, ifjú kora óta álmodozott a nagy utazás megszervezéséről, de akkor még egyes országok nem adtak engedélyt külföldi autóbuszok áthaladására.

Három hónapig buszozni elég fárasztó dolog, a csodás látványosságok és a nem mindennapi élmény ellenére. A buszon van sztereó zenegép, egy kis könyvtár, hűtőszekrény, főzési lehetőség.

Az utasoktól kérték, hogy hozzanak magukkal elsősegély dobozt, szunyógriasztó krémet, malária elleni tablettákat és megfelelő mennyiségű óvszert. Két sofőr van, egy ötvenéves belga, aki már a Szaharán át is vezetett teherautót és egy huszonnyolc éves új-zélandi hölgy.

Az utasok nagy része brit, a többiek hazatérő ausztrálok és meglepetésként írek. Az írek nagy utazók és szeretik az excentrikus ötleteket. A legidősebb utas a 69 éves nyugdíjas Tricia Roach. A legfiatalabb egy 19 éves fiatalember, aki beállt szakácsnak, hogy összegyűjtse az útiköltséget.

Majdnem végig szárazföldön vezet az út, csak Balitól Ausztráliáig kell repülőre szállni, és emiatt egy körülbelül hatvanezer forint árú jegy növeli az utas költségét.

A buszt közben hajón viszik át Darwinba. A következő járat 2008. februát 10-én indul!

Jelentkezni itt lehet:

http://www.oz-bus.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr31316020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása