Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Jelentősen drágulhatnak az uniós repülőjegyárak

2008.01.03. 08:27 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: eu repülőjegy

Jelentősen drágulhatnak az uniós repülőjegyárakAkár 40 euróval is emelkedhet a repülőjegyek ára az uniós emissziókereskedelmi rendszernek (ETS) a légi forgalomra történő kiterjesztése miatt – írja a Világgazdaság.

A tagállami miniszterek december végén megállapodtak arról, hogy a légitársaságoknak 2012-től pontos nyilvántartást kell vezetni az egyes járatokhoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátásról, és ennek alapján vesznek majd részt az ETS-ben.

A rendszer átalakítása nemcsak az EU-n belüli, de az onnan harmadik országba induló és azokból érkező járatokat is érintené, így az Egyesült Államokat, Japánt és Kínát is rákényszerítené, hogy a szabályozásban részt vegyen. Az érintett országok máris élesen kritizálják a törekvést, de még az EU-n belül sincs megállapodás a tervezettel kapcsolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr45316024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása