Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Liverpoolba idén érdemes utazni

2008.01.11. 06:56 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: anglia utazás fapados

Az elmúlt esztendőben az Európa Kulturális fővárosa címet a romániai Nagyszeben birtokolta, jövőre Linz (Ausztria) és Vilnius (Litvánia) lesz a soros, 2010-re pedig mindannyian tudjuk, hogy Pécs nyerte el a kitüntető címet (a német Essen, és a török Isztambul mellett). 2008-ban azonban az Észak-Nyugat Angliában lévő Liverpoolé és a norvég Stavangeré a főszerep.

Liberpoolba idén érdemes utazni

Liverpoolban ma, 2008. január 11-én kezdődik az Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat egy óriási szabadtéri hangversennyel, háztetőkoncertekkel és az építési daruk táncával. 25-én is különböző koncerteknek ad otthont a Beatles szülővárosa Mindannyian Bevándorlók Vagyunk címmel. Fellép például a Sense of Sound kórus, a szarajevói születésű Téa Hodzic és fényszínházban is gyönyörködhetnek az ide látogatók.

Jó hír, hogy Budapestről most már közvetlen repülőjárattal is eljuthatunk Liverpoolba, hiszen a Ryanair tavaly ősztől működteti járatait Ferihegyről. A januári időszak ráadásul kedvezőbb árú jegyeket is jelent általában, tehát érdemes nézelődni, ilyenkor sokkal inkább megéri utazni.

Egy kis képösszeállítás Liverpoolból:

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr44316030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása