Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Peking 2008: intézkedés a dohányzás visszaszorítására

2008.01.24. 08:53 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: kína olimpia peking

 

Pekingi illetékesek szeretnék elérni, hogy a jelenleginél több szállodai szobában legyen tilos a dohányzás az augusztusi nyári olimpia idejére. A városi önkormányzat javaslata szerint a hotelekben a szobák, helyiségek 70 százalékában lenne tilos a cigarettázás. Már létezik egy szabályozás, amely tiltja a füstölést köztereken, közintézményekben, de a végrehajtás egyenetlen. Elvileg tilos rágyújtani többek között iskolákban, sport- és fitnesz centrumokban, védett műemléki területeken, mozikban, irodákban és (ön)kormányzati létesítményekben. Kínában nagyon elterjedt a cigarettázás, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a 15 év felettiek 57 százaléka időnként vagy rendszeresen rágyújt. Tavaly hoztak rendeletet a taxiban történő dohányzás tiltására, de azóta mostanáig nem született újabb korlátozás. Az elmúlt hónapokban több kampány indult a helyiek szokásainak megváltoztatására, így az illetékesek szeretnék elérni az utcai köpködés visszaszorítását. (MTI)
Peking 2008: intézkedés a dohányzás visszaszorítására

 

Érdekes lesz, egyébként, amikor majd 4-5 év múlva (mire elér ide a hullám), nálunk is ki akarják tiltani a dohányzást a kocsmákból, éttermekből, pubokból, aztán egyszer csak a szállodákból, és az utcűról is. Szerintem sokan kíváncsiak leszünk rá, hogy ki és hogyan fogja végrehajtani a törvényt, hogy fogják bírságolni az embereket, és mégjobb hogyan lesz ez bizonyítva.

Igaz vannak már rá, példák, Olaszországban, Dániában, a brit területeken, és most január 1-jétől Németországban is, érdemes lenne utánanézni, hogy ott hogyan működik ez...

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr59316035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása