Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Kenya: kinti magyarok szerint nincs veszély

2008.01.29. 22:21 | Utazgató | 1 komment

Címkék: kenya

Habár az Index tegnap cikkében azt írja, hogy helikopterről lövik a népet Kenyában, személyes érintettség kapcsán (ti.: idén nyáron tervezek / terveztem odautazni)  körbe néztem a nagyobb utazási irodákban, akik kenyai utakat árulnak. hogy mit mondanak most a Kenyai utazásról, + rákerestem az iwiw-en Kenyában élő honfitársainkra, és az egyikkel váltottam is e-mailt a kinti állapotokról.



Az egyik - magát afrika specialistaként hirdető - utazási iroda honlapján jelenleg ez áll:
"annak ellenére, hogy eddig sem történt semmi atrocitás a Mombasai részen jelenleg pedig teljes nyugalom van az egész országban, a Külügyminisztérium nem változtat álláspontján, Kenyába nem javasolja az utazást."Hát igen. Helikopterről lövik a népet, két német turista már meghalt, de "teljes nyugalom van az országban". Ok, nekik üzleti érdek ezt hangsúlyozni. Ok szerintük tehát mehetünk Kenyába, azaz ők vinnének bennünket ha a külügy engedné.

A kint élő hasonlókat mondd, de aztán leesett, hogy ő is hazabeszél, hiszen telepített idegenvezetőként él kint, és neki is érdeke hogy azt mondja:

"...a sajto,pesten megcsinalta 2-an a hiszteriat,de arrol mar nem irnak hogy rend es nyugalom van,vagy hogy semmit nem ereztek es lattak abbol amit a szajukba akarnak adni...most mar nem hir...
És még ezt is írja:

"...mombasa nyugodt,ha volt ha netalan elofordul valami,az leginkabb nem a szigeten,hanem a nyomornegyedben,neha megprobal nehany suhanc kis bodet kirabolni,de itt az emberek beket akarnak.Kinyitottak az uzletek mar 2an,megjott az uzmanyag szallitmany,az elet a regi kerekvagasban van.Tegnap mentem vegig mombasan,repterre hamarabb ertem ki mint maskor,vegig normal helyzet van."Noss ezek alapján, simán kiutaznék Kenyába. Ez annyira köszönőviszonyban sincs azokka a képekkel amiket látunk, hogy csak ne. Ember leygen a talpán aki el tudja dönteni, menjen-e Kenyába idén még vagy ne.

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr2317135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Persze... 2008.01.30. 12:21:17

MInden utazási iroda kiküldené a magyarokat... csak költsük a pénzünket. Szerintem ebből ott polgárháború lesz... ugyanaz a helyzet mint itthon, politika: 2 ellentétes oldal, nem tud egyezségre jutni. Ott már a kultúra más az eszköz, így fejezik ki a nemtetszésüket, itthon meg tüntetésekkel. De az autóégetés látod, közös pont.

Nem kell oda utazni.
süti beállítások módosítása