Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Budapest Róma naponta 3szor?

2008.02.08. 07:54 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: olaszország repülő

A római vonalon tavaly tapasztalt jelentős, mintegy 12 százalékos utasforgalom bővülés miatt kettőről napi háromra növeli a Budapestet Rómával összekötő járatainak számát a Malév és az Alitalia, a nyári menetrendtől - hurrá!!!!

A két code share partner légitársaság ugyancsak közös milánói útvonalát a március 30-án életbe lépő nyári menetrendtől (amikortól ugya hazánk légiforgalmában is életbe lépnek a schengeni szabályok) a Malév gépei repülik. A reggeli járatot a Malév, míg a délit és a délutánit az Alitalia gépei teljesítik.

A magyar nemzeti légitársaság római vonalán a business utasok száma 11 százalékkal volt magasabb 2007-ben az előző évihez képest. A járaton az utasok többsége a két főváros között utazik.

És napi 3. Komzekvencia: ha valaki reggel elutazik Rómába, és még aznap délbenvisszajön, közben észreveszi hogy itt hagyott valamit, még este visszautazhat. :)

7000 éves várost találtak

2008.02.04. 09:00 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: egyiptom

Hétezer éves város romjaira bukkantak Egyiptomban, a Fajjúm-oázisban amerikai régészek.

Zahi Havasz, az Egyiptom ókori műkincseit felügyelő legfelsőbb tanács vezetője szerint a terület elektromágneses vizsgálata mutatta ki a falak és az utak hálózatát.

A település szerkezete hasonlatos a görög-római korban épült városokéhoz. Mint Egyiptom "főrégésze" rámutatott, a város, amelynek nagy részét még homok fedi, a neolitikumban, Kr. e. 5200 és 4500 között épült.

Az eddig előkerült falmaradványok és a házak égetett agyagból épültek, vagy mészkőborításúak. A régészek nagyszámú agyagedényre, valamint kemencék és terményraktárak alapjaira bukkantak.

Ahmed Abdel Alim, a helyi régészeti felügyelő szerint a Fajjúm-tó mintegy hét kilométernyire van a romoktól, ám hétezer éve, amikor a város még lakott volt, a település feltehetően a víz partján állt.

Nudista légitársaság a németeknél!

2008.02.01. 10:51 | Utazgató | 1 komment

Címkék: utazás szex repülő utazási iroda szexturizmus

A németekről közismert, hogy közülük sokan imádják a nudizmust, előszeretettel keresik fel a Földközi-tenger partján lévő nudista paradicsomokat. A baj csak az, hogy általában ritkán fiatalok és ennivalóak.


A tényen viszont ez kevéssé változtat:

A németek effajta őrületét szeretné kihasználni egy kelet-németországi utazási iroda, amely most olyan utakat hirdetett meg, ahol a vendégek már az odavezető úton, a repülőn is megszabadulhatnak ruháiktól.

Az utasok teljesen meztelenül tartózkodhatnak a fedélzeten, viszont kikötés, hogy leszállás után csak felöltözve léphetnek ki a repülőből. Az első nudista járatok idén július 5-én indulnak Erfurt városából a népszerű Balti-tengeri üdülőhelyekre, de a  járatokra helyet foglalni interneten a mai naptól lehet, kb 70 ezer Ft-nak megfelelő Euróért.
Az utazási iroda egyelőre hangosan tiltakozik az olyan felvetések ellen miszerint egy utazó swinger klubot akarnak létrehozni a fellegekben, és azzal védekezik a támadások ellen, hogy az ötlet az ügyfelektől jött, és ő csak kiaknázza a piaci rést. Hát lelke rajta, azért remélem van annyira furfangos hogy bekamerázza a gépet... :)

Utazás kiállítás 2008

2008.01.31. 06:25 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: utazás rendezvény

Az idén a megszokottnál korábban, február 28. és március 2. között jelentkező UTAZÁS kiállítás kínálatában még több szakmai program, számos újdonság és úticél, valamint színes kísérő esemény szerepel a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. Ismét rekordszámú ország képviselteti magát a gazdag belföldi kínálat mellett, összesen közel 20 000 négyzetméteren. Az idei díszvendég Szlovénia lesz, a hangsúlyos téma pedig a hazai vízi világ, és először kap kiemelt megjelenési lehetőséget úti cél – ezúttal Vietnám - „ígéretes desztinációként”.

Utazás kiállítás 2008

A külföldi kiállítók és turisztikai lehetőségek ezúttal is az A pavilonban, a belföldiek pedig két helyen, a B és D pavilonban fogadják az érdeklődőket, de előreláthatóan jövőre már az idén őszre elkészülő új G pavilonban lesz a magyarországi kínálat.

Kenya: kinti magyarok szerint nincs veszély

2008.01.29. 22:21 | Utazgató | 1 komment

Címkék: kenya

Habár az Index tegnap cikkében azt írja, hogy helikopterről lövik a népet Kenyában, személyes érintettség kapcsán (ti.: idén nyáron tervezek / terveztem odautazni)  körbe néztem a nagyobb utazási irodákban, akik kenyai utakat árulnak. hogy mit mondanak most a Kenyai utazásról, + rákerestem az iwiw-en Kenyában élő honfitársainkra, és az egyikkel váltottam is e-mailt a kinti állapotokról.Az egyik - magát afrika specialistaként hirdető - utazási iroda honlapján jelenleg ez áll:
"annak ellenére, hogy eddig sem történt semmi atrocitás a Mombasai részen jelenleg pedig teljes nyugalom van az egész országban, a Külügyminisztérium nem változtat álláspontján, Kenyába nem javasolja az utazást."Hát igen. Helikopterről lövik a népet, két német turista már meghalt, de "teljes nyugalom van az országban". Ok, nekik üzleti érdek ezt hangsúlyozni. Ok szerintük tehát mehetünk Kenyába, azaz ők vinnének bennünket ha a külügy engedné.

A kint élő hasonlókat mondd, de aztán leesett, hogy ő is hazabeszél, hiszen telepített idegenvezetőként él kint, és neki is érdeke hogy azt mondja:

"...a sajto,pesten megcsinalta 2-an a hiszteriat,de arrol mar nem irnak hogy rend es nyugalom van,vagy hogy semmit nem ereztek es lattak abbol amit a szajukba akarnak adni...most mar nem hir...
És még ezt is írja:

"...mombasa nyugodt,ha volt ha netalan elofordul valami,az leginkabb nem a szigeten,hanem a nyomornegyedben,neha megprobal nehany suhanc kis bodet kirabolni,de itt az emberek beket akarnak.Kinyitottak az uzletek mar 2an,megjott az uzmanyag szallitmany,az elet a regi kerekvagasban van.Tegnap mentem vegig mombasan,repterre hamarabb ertem ki mint maskor,vegig normal helyzet van."Noss ezek alapján, simán kiutaznék Kenyába. Ez annyira köszönőviszonyban sincs azokka a képekkel amiket látunk, hogy csak ne. Ember leygen a talpán aki el tudja dönteni, menjen-e Kenyába idén még vagy ne.

A síelés szabályai

2008.01.29. 06:13 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: síelés

Azért még javában benne vagyunk úgy 2 hónapig a síszezonba, hátha jól jön a ficamok elkerülése végett egy kis összeállítás a síelés szabályairól.
A síelők egyre népesebb tábora és a felgyorsult életritmus elengedhetetlenné teszi egyfajta síkultúra kialakítását. Ezt szabályok, tiltások és a viselkedésre vonatkozó előírások hivatottak meghatározni.

A síelés szabályai

Vannak helyek, ahol pénzbírság szabható ki arra, aki nem a helyi törvények szerint viselkedik a sípályán. Például Bajorországban a tartományi büntetőkönyv 24 paragrafusa szerint büntetendő aki lezárt pályán síel, illetve durva vagy figyelmetlen magatartásával másokat veszélyeztet vagy cserbenhagyásos balesetet okoz.

Karibi kalandok

2008.01.28. 06:49 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: egzotikus karib

- Egy bokor, egy hurrá - meséli az, aki már járt, kalandozott, búvárkodott, nézett naplementét és napfelkeltét, tapogatott virágokat és tengeri állatokat a karibi térségben.

Ott, ahol az ég valószínűtlenül kék, kristálytiszta a víz, a homok hófehér, forró és a part menti zöld fák a szél irányába hajlanak... A karibi térség misztikus, elképzelhetetlen azoknak, akik még nem látták a saját szemükkel.

A múlt izgalmai és a gyarmatok kora foglalja keretbe az öblökben ringatózó vitorlásokat, a hátizsákos turistákat. A történelem viharainak köszönhetően rendkívül sokszínű a népesség, feketék, mulattok, kreolok, indiaiak és angolok élnek együtt az ország területén. A vallási és építészeti emlékek híven tükrözik az egymástól eltérő kultúrák szokásait. Magasodnak itt keresztény és hindu templomok, gótikus katedrálisok, de viktoriánus paloták is...

Az álmok netovábbja: szeretkezés a repülőn

2008.01.25. 06:00 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: szex ausztrália repülő

Az ausztrálok mintegy 60 százaléka szeret vagy szeretne szeretkezni repülés közben - derült ki egy felmérésből.

A totaltravel.com utazási portál által megkérdezett 1.100 ember több mint fele válaszolta azt, hogy szeretne a "Mile High Club" tagja lenni. Ők azok, akik elmondhatják magukról, hogy szeretkeztek már repülőn - menet közben.

Az álmok netovábbja: szeretkezés a repülőn

Köztük van Ralph Fiennes, Az angol beteg és A napfény íze című filmek főszereplője. A színész a Quantas ausztrál légitársaság egyik gépének első osztályú mosdójában élvezte egy légi utaskísérő kegyeit Ausztrália és India között.

Peking 2008: intézkedés a dohányzás visszaszorítására

2008.01.24. 08:53 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: kína olimpia peking

 

Pekingi illetékesek szeretnék elérni, hogy a jelenleginél több szállodai szobában legyen tilos a dohányzás az augusztusi nyári olimpia idejére. A városi önkormányzat javaslata szerint a hotelekben a szobák, helyiségek 70 százalékában lenne tilos a cigarettázás. Már létezik egy szabályozás, amely tiltja a füstölést köztereken, közintézményekben, de a végrehajtás egyenetlen. Elvileg tilos rágyújtani többek között iskolákban, sport- és fitnesz centrumokban, védett műemléki területeken, mozikban, irodákban és (ön)kormányzati létesítményekben. Kínában nagyon elterjedt a cigarettázás, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint a 15 év felettiek 57 százaléka időnként vagy rendszeresen rágyújt. Tavaly hoztak rendeletet a taxiban történő dohányzás tiltására, de azóta mostanáig nem született újabb korlátozás. Az elmúlt hónapokban több kampány indult a helyiek szokásainak megváltoztatására, így az illetékesek szeretnék elérni az utcai köpködés visszaszorítását. (MTI)
Peking 2008: intézkedés a dohányzás visszaszorítására

 

Gengsztermúzeum nyílik Las Vegasban

2008.01.22. 09:04 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: usa

Las Vegasban 2010-ben múzeum nyílik, amely rekonstruálja a város történetét és emléket állít alapítóinak, a gengsztereknek. A múzeum létrehozását az FBI is támogatja, azzal a kikötéssel, hogy megemlékeznek benne azokról is, akik ezt az alvilágot üldözték.

Gengsztermúzeum nyílik Las Vegasban

1946-ban Benjamin "Bugsy" Siegel, egy megalomán "keresztapa" megnyitotta a nevadai sivatagban az első kaszinószállodát, a Flamingót, és ezzel lerakta a "szerencse városának" alapkövét. Hatvan évvel később a város emléket akar állítani kényelmetlen múltjának és elismeri, hogy a szervezett alvilágnak döntő szerepe volt abban, hogy a város hazárdjáték mekkája lett.

Magyarul is elérhető a Hotels.com

2008.01.16. 06:35 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: weboldal utazás hotel

A Hotels.com, a világ legnépszerűbb szállásfoglaló honlapját, elindította magyar nyelvű oldalát. Az oldalon több független hotellánc egységei és mintegy 34 ezer önálló szálloda közül választhatnak a felhasználók.

Magyarul is elérhető a Hotels.com

Az új, magyar nyelvű oldal mellett a Hotels.com 25 nyelven olvasható Európában, többek között az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Lengyelországban, Oroszországban, Spanyolországban, Skandináviában és a Benelux államokban. Magyarországon kívül Görögországban, a Cseh Köztársaságban, Törökországban és Izlandon is most indították el az egyes helyi nyelven olvasható weboldalt.

Budapest - Bamako: Azért nem sétagalopp

2008.01.15. 06:11 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: afrika budapest belföld rally mali

A Budapest-Bamako egy közös jótékonysági túra és verseny Budapestől Bamakoig. A Budapest-Bamako azoknak szól, akik már álmodtak a Dakarról, Afrikáról, közös kalandozásról extrém körülmények között. A túra egy "minimál aszisztenciás" esemény, ami azt jelenti, hogy baj esetén mindenki csak saját magára számíthat. Verseny, túra és autóstop kategóriában lehet indulni. Sok helyen hallani, hogy ez a futam nem is említhető egy lapon a Párizs-Dakar rallyval, hiszen ez nem verseny, hanem túra. Noss, önmagában ez sem igaz már, hiszen több kategóriában is lehet indulni: túra vagy verseny.

Budapest - Bamako: Azért nem sétagalopp

A túra kategóriában nincsenek se szabályok, se időmérés, se feladatok, se eredményhírdetés. A cél a kaland, a kihívás és az, hogy jól érezd magad. Versenykategóriában szigorúbb szabályoknak és pontozásnak vannak kitéve a résztvevők. A rallyról összeségében elmondható, hogy a futam nem egy könnyed hétvégi autózás a Dunakanyarban. Kemény, embertpróbáló erőfeszítés, amely komoly veszélyekkel is járhat.

Liverpoolba idén érdemes utazni

2008.01.11. 06:56 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: anglia utazás fapados

Az elmúlt esztendőben az Európa Kulturális fővárosa címet a romániai Nagyszeben birtokolta, jövőre Linz (Ausztria) és Vilnius (Litvánia) lesz a soros, 2010-re pedig mindannyian tudjuk, hogy Pécs nyerte el a kitüntető címet (a német Essen, és a török Isztambul mellett). 2008-ban azonban az Észak-Nyugat Angliában lévő Liverpoolé és a norvég Stavangeré a főszerep.

Liberpoolba idén érdemes utazni

Liverpoolban ma, 2008. január 11-én kezdődik az Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat egy óriási szabadtéri hangversennyel, háztetőkoncertekkel és az építési daruk táncával. 25-én is különböző koncerteknek ad otthont a Beatles szülővárosa Mindannyian Bevándorlók Vagyunk címmel. Fellép például a Sense of Sound kórus, a szarajevói születésű Téa Hodzic és fényszínházban is gyönyörködhetnek az ide látogatók.

Velencétől Rióig: Indul a karnevál és a farsang szezonja!

2008.01.09. 10:44 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: farsang horvátország olaszország németország belföld brazília karnevál

Velence, Viareggio, Rijeka, Köln, Nizza, Rio de Janeiro – csak néhány helyszín a vízkereszttől húshagyókeddig tartó karneváli szezonból. Pár tízezer forintért már belekóstolhatunk egy felejthetetlen dél-európai karneváli hangulatba, míg 60–120 ezer forintért akár több télbúcsúztató mulatozásba is bekapcsolódhatunk. Ha pedig a pénztárcánk is megengedi, akár a szamba ritmusaira is mulathatunk Rio utcáin.

Virágkarnevál, narancsdobálás, citrom- és mimózafesztivál, szambaverseny – változatos eseményekben bővelkedik a húsvét előtti 40 napos böjtöt megelőző időszak. Sokaknak elősorban a velencei és a riói jut eszébe a karnevál szó hallatán, pedig érdemes megismerkedni a kevésbé ismert, de ugyancsak látványos, színpompás rendezvényekkel is.

Velence: pár tízezerből kijön

A különleges kosztümöket, álarcokat felvonultató velencei karnevált az idén január 25–február 5. között rendezik meg. Ünnepi menetekre, hagyományos ceremóniákra, akrobatikus és táncos elemekkel fűszerezett előadásokra, több száz zenei és színházi rendezvényre számíthat az, aki a két hét során az olaszországi város felé veszi az irányt.

Velencétől Rióig: Indul a karnevál és a farsang szezonja!

Európa leglátványosabb karneváljaként számon tartott „kavalkádnak” – amelynek egyes elemei, mint például a tradicionális maszkok – már a XIII. században is léteztek – az óváros csatornái és terei adnak helyet. A színpompás rendezvény minden évben az „angyal repülésével” veszi kezdetét, amikor is egy fiatal hölgy leereszkedik a Szent Márk téren emelkedő 99 méter magas harangtoronyból az ünneplő tömeg közé. Idén ez a megtiszteltetés az olasz-venezuelai modellt, Carolina Marconit érte.

Mennyibe fájhat egy síbaleset külföldön?

2008.01.07. 09:43 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: utazás eu biztosítás síelés

Bár a sürgős ellátásra szoruló polgárokat minden EU-országban úgy kezelik, mint saját biztosítottjaikat, ez nem jelenti azt, hogy egy-egy orvosi ellátás mindenhol ingyenes lenne. Vizitdíj szinte mindenhol van, emellett nagyon sok helyen az ellátás költségét a betegnek meg kell előlegeznie, és azt utólag téríti vissza az OEP. A szakértők azt tanácsolják, kössünk üzleti biztosítást is, ha veszélyesnek ígérkezik az utazás, például síelni indulunk.

Mennyibe fájhat egy síbaleset külföldön?

Itt a síszezon, így vélhetően az átlagosnál több európai egészségbiztosítási kártyát váltanak majd ki a vakációzók a megyei egészségbiztosítási pénztárak ügyfélszolgálatain. Ezzel vehetők igénybe külföldön a sürgős esetekben szükséges egészségügyi beavatkozások (törések, vakbélgyulladás, hirtelen rosszullét, láz stb.) a magyar társadalombiztosító kontójára.

Hosszú hétvége -kínálat 2008-ban

2008.01.04. 07:18 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: utazás hosszú hétvége

2008 első hivatalos munkaszüneti napja, Újév keddre esik, azaz már mondhatjuk hogy esett, hiszen túl vagyunk rajta.

A február, 2008 szökőév lévén, eggyel több munkanapot hoz. Március 15-e sajnos szombatra esik majd. Április 26-a szombat munkanap lesz, amivel május 2-át dolgozzuk le. Május 1-je ugyanis csütörtök, a péntek fizetett pihenőnap, a szombat vasárnappal együtt ez lesz az évben az első négy naposra bővülő hosszú hétvége.

A pünkösd három nap pihenőt hoz, május 10-12-e között. A következő állami ünnepnap augusztus 20-a szerda, ezzel nem jár együtt semmilyen pihenőnap-munkanap-változás.

Az október 23-ai ünneppel azonban már igen: az ünnep hete előtti szombat, 18-a ismét munkanap, mivel 23-a is csütörtök, és a változtatások miatt az ünnep és a pihenőnapok ugyancsak négy nap munkaszünetet jelentenek.

Halottak napja szombat, a karácsony 2008-ban csütörtök-péntekre esik. 20-a munkanap lesz, ami azt jelenti, hogy már 24-e pihenőnap, így a legfontosabb év végi ünnep a hétvégével együtt 5 nap pihenőt hoz.

Jelentősen drágulhatnak az uniós repülőjegyárak

2008.01.03. 08:27 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: eu repülőjegy

Jelentősen drágulhatnak az uniós repülőjegyárakAkár 40 euróval is emelkedhet a repülőjegyek ára az uniós emissziókereskedelmi rendszernek (ETS) a légi forgalomra történő kiterjesztése miatt – írja a Világgazdaság.

A tagállami miniszterek december végén megállapodtak arról, hogy a légitársaságoknak 2012-től pontos nyilvántartást kell vezetni az egyes járatokhoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátásról, és ennek alapján vesznek majd részt az ETS-ben.

A rendszer átalakítása nemcsak az EU-n belüli, de az onnan harmadik országba induló és azokból érkező járatokat is érintené, így az Egyesült Államokat, Japánt és Kínát is rákényszerítené, hogy a szabályozásban részt vegyen. Az érintett országok máris élesen kritizálják a törekvést, de még az EU-n belül sincs megállapodás a tervezettel kapcsolatban.

Kenya jelenleg nem javasolt utazási célország

2008.01.02. 21:40 | Utazgató | 1 komment

Címkék: utazás kenya utazási iroda

Magyarország Külügyminisztériuma felülírta korábbi álláspontját, mikor szerdán közölte, Kenya a nem javasolt utazási célországok és térségek kategóriába tartozik. Jelenleg 400 magyar turista tartózkodik az afrikai országban, mindannyian jól vannak. A helyi turisztikai hivatal optimista hangvételű közleményben próbálta nyugtatni a külföldieket.

Kenya jelenleg nem javasolt utazási célország

A zavargások miatt a külügyminisztérium nem javasolja a Kenyába utazást, tájékoztatott a tárca konzuli főosztálya szerdán. A december végi választások miatt Kenyában kitört fegyveres zavargások miatt a biztonsági helyzet az országban kiszámíthatatlan, így az odautazás jelenleg olyan mértékű kockázatot rejt, ami miatt a Külügyminisztérium az utazást nem javasolja, és az országot az "I. Nem javasolt utazási célországok és térségek" kategóriába sorolja, tartalmazza a közlemény.

Világ hét természeti csodája - globális szavazás

2007.12.27. 11:04 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: ausztrália sziget egyiptom india természet csoda

A világ hét épített csodája után, itt az újabb kihívás: a hét természeti csoda.

Az arizonai Grand Canyon, a Fuji-hegy, vagy az Amazonas esőerdei csak néhány azon természeti látnivalók közül, amelyek jó eséllyel pályáznak a "Világ hét természeti csodája" kitüntető címre. Az épített örökségekről döntő szavazáshoz hasonlóan több száz pályázó közül választhatják ki a Föld lakói a legjobb hetet.

Világ hét természeti csodája - globális szavazás

A várhatóan több millió szavazó részvételével zajló végső szavazás 2009 januárjában kezdődik majd, addig a szervezők az összegyűlt lehetséges jelölteket - mintegy 300 természeti látnivalót hat kontinensen - tovább szűkítik. A szavazók nemcsak az interneten nyilváníthatnak véleményt, de telefonon, vagy sms-ben is beküldhetik szavazataikat - derül ki a szavazást szervező New7Wonders alapítvány tájékoztatójából.

Elindult a London-Budapest-Sydney buszjárat

2007.12.22. 11:00 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: anglia ausztrália busz belföld

Nemrég elindult útjára az első London-Budapest-Katmandu-Ausztrália autóbuszjárat. A menetidő három hónap. A jegy ára magyar pénzben mintegy 3,3 millió forint.

Elindult a London-Budapest-Sydney buszjárat

Harmincnyolcan ültek be az autóbuszba Londonban, a Parlament közelében, és elindultak a kalandos útra. A veszélyeket elkerülendő, a busz nem megy át Afganisztánon és Burmán, viszont elviszi utasait a Tadzs Mahalhoz, egy indiai tigrisrezervátumba és a Mount Everest megmászóinak a hegy lábánál lévő táborába.

Felszámolják a piroslámpás negyedet Amszterdamban!

2007.12.19. 08:33 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: szex hollandia szexturizmus

Luxusszállodák, osztályon felüli éttermek és művészeti galériák lesznek a kirakatbordélyok, a szexklubok és a „coffee shop"-ok helyén az amszterdami piroslámpás negyedben.

Felszámolják a piroslámpás negyedet Amszterdamban!

A közel 400 apró örömtanya – amelyeknek kirakatméretű ablakai mögött most még női és férfi prostituáltak kelletik magukat – többségét felszámolják. A város polgármestere szerint mára az Amszterdamról élő romantikus kép egyáltalán nem létezik, mivel túlzottan előtérbe került a szexipar és az ahhoz kapcsolódó bűnözés. Mint mondta, nem akarják felszámolni a prostitúciót, de nagymértékben csökkenteni akarják a bűnözést.

Még mindig Kenya: Maszáj szexturizmus

2007.12.18. 13:58 | Utazgató | 1 komment

Címkék: utazás szex kenya szexturizmus

Csak az atléta termetű, fiatal, nincstelen fekete férfiak miatt jár Kenyába egyre több korosodó, gazdag fehér nő. A turizmus ezen új ágának nem örülnek a kenyai hatóságok, de aggasztónak sem tartják.

A 64 éves Allie és 56 éves barátnője, Bethan például Dél-Angliából érkezett a kelet-afrikai országba, "a nagy fiatal fiúk közé, akik szeretik az idősebb lányokat."

Még mindig Kenya: Maszáj szexturizmus

Az Indiai-óceán hófehér homokos partján nyaraló ősz hajú asszonyok a Reuters hírügynökség tudósítójának a családi nevüket nem árulták el, azt viszont igen, hogy egy teljes hónapig maradnak és alaposan kiélvezik a helyi fiatalok társaságát. Allie már talált is magának egy 190 centiméter magas, 23 éves fiút a maszáj törzsből. A fiú fején a szépkorú angol nőtől ajándékba kapott napszemüveg díszeleg.

Persze ez nem szerelem és egyáltalán nem azért jöttem, hogy férjet keressek magamnak - mondta Allie. Veszek neki néhány szép holmit, eljárunk vacsorázni, és nem kell fizetnie semmiért, amíg velem van. Mindketten megkapjuk, amit akarunk és semmiben sem különbözik ez attól, amikor férfiak hívnak meg fiatal lányokat."

Miért öntenek el bennünket a kenyai ajánlatok?

2007.12.13. 08:18 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: egyiptom thaiföld kenya hátizsák búvárkodás

Nem titok folyamatosan figyeljük az utazási irodájk ajánlatait, millió hírlevélre vagyunk feliratkozva. Nyilván nem kell nagy okfejtés ahhoz, hogy megtaláljuk az okát, (ezt most nem is tesszük meg), de az elmúlt egy hónapban a következő ajánlattípusok öntöttek el bennünket: síelős, szilveszterezős, városlátogatós és az egzotikus. EZ utóbbiak közül, gondoltuk megnézzük miért is lehet érdemes Kenyába utazni.

Kenya

Az egyenlítői Afrikában fekvő Kenya a "fekete kontinens" turisták által legkeresettebb és legatraktívabb országai közé tartozik.

Milánóban nézelődni és vásárolni kell

2007.12.11. 10:18 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: olaszország fapados

A fapadosok Milánót is feltették a magyar városlátogatók térképére. A távolság mindössze 1 óra 15 perces repüléssel leküzdhető. A reptéri buszok a főpályaudvarra érkeznek, ami egyben a városi közlekedés egyik legnagyobb csomópontja. Milánóban tömegközlekedéssel minden megközelíthető: 3 metróvonal, 19 villamos és 4 troli, valamint 48 buszjárat hálózza be a Budapestnél kisebb területű metropolist.

Milánóban nézelődni és vásárolni kell

A belvároshoz közel drágábbak a szállodák, de mivel a központ könnyen megközelíthető, lehet választani a messzebb eső hoteleket is. (A legolcsóbb szállások szobánként 40 euró/éjszaka árnál kezdődnek, ehhez azonban a szerencse mellett tájékozottság is kell. Reggelivel két személynek a 60 euró/éjszaka még olcsónak számít.)

Nem lesz több magyar Lonely Planet

2007.12.07. 06:45 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: könyv görögország hátizsák balkán

Jövő év elejétől nem jelenik meg többé a Lonely Planet magyar mutációja, az ausztrál cég ugyanis több kisebb országból kivonul. - írja az Index.hu.

Nem lesz több magyar Lonely Planet

Sejteni lehetett, hogy miután októberben a BBC felvásárolta a Lonely Planet - a hátizsákos útikönyvkiadóból óriási médiavállalattá fejlődő ausztrál cég - háromnegyedét, történnek változások a vállalat körül. Azóta kiderült: a cég üzletpolitikájában beállt változásoknak a Lonely Planet magyar nyelvű kiadványai is áldozatául estek.