Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Őszi sláger #2 - Egyiptom

2007.09.18. 08:44 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: egyiptom

Kleopátra világa, a sejtelmes sivatag, a hömpölygő Nílus. letűnt idők emlékét idéző piramisok - mindez, forró afrikai szélben, európai emberek számára idegen illatok közzött.

Egyiptom

Egyiptom egy gyönyörű, pezsgő ország, mely a letűnt évezredek valódi tükörképe. Érdemes ide mindenkinek ellátogatni egyszer az életben, hiszen Egyiptom földjére lépve, amikor arcunkba fújja a homokot a forró Afrikai szél, akkor rájövünk, ez valami egészen más világ, mint amelyet a mindennapjainkban élünk.

 

Nílusi hajózás:

Luxorból érdemes indulni, utunk során nem csak a luxushajók kényelmét élvezhetjük, hanem a kietlentől a gyönyörű tájon át megismerhetjük Egyiptom megyannyi arcát. Akár 80-90 000 Ft-tól tervezhetünk egy ilyen útra.

Kairói vásárlás:

Ne hagyjuk ki néhány helyi portáka beszerzését a bazárban. Egyedül csak a legbátrabbak, és a legleleményessebbek vágjanak neki a piacnak, és az üzletsoroknak, hiszen az arab invitálásnak egy tapasztalatlan enber könnyen kötélnek éll, és utána vásárlás nélkül már nem lehet elszabadulni a bódéból vagy üzletből. Szívélyes barátkozüs hangulat, széles mosoly, egy ' Where u from?' és már megyünk is be az üzletbe. Egy kávé, egy erős tea, és már hozza is a kis portékákat. Ilyenkor más csak kellemetlen érzésekkel tudunk elszabadulni, ha nem vásárolunk. Szóval jobb az elején gondolkodni, vagy egy tapasztalt idegenvezetőre bízni magunkat!

Egyiptom

Fürdőzés Hurghadán:

 

A Vörös-tengernél nem érhet bennünket csalódás, még a leghidegebb hónapokban is alkamas a víz egy kis pancsolásra. Azonban ha már ott vagyink a világ legtisztább vízű, és leggazdagabb élővilágú tengerében, kihagyhatatlan hogy megnézzük mi is rejtőzik a víz alatt. A korallzátonyok feledhetetlen emlékkel szolgálnak a kezdő búvároknak, és a tapasztalt merülőknek is. Már 65-80 000 Ft-ért eltölthetünk egy hetet egy 3 vagy négycsillagos szállodában.

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr81315935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása