Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Őszi sláger #3 - Törökország

2007.09.19. 15:06 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: törökország

Ázsia és Európa találkozás mindig tartogat izgalmakat: a fantasztikus kultúra és a modern világ harmonikus együttélése ez.

Őszi sláger #3 - Törökország

Varázslatos Isztambul:

 

Isztambult, az egykori Konstantinápolyt nehéz leírni. "A városok királynője", "A boldogok kikötője". Nagy, zsúfolt, gyönyörű és taszító. Ebben a városban a világ minden városa benne van - szűk utcák és széles sugárutak, tenger, hidak, felhőkarcolók, ezeréves épületek és szokások, turbános árusok és öltönyös üzletemberek, fekete csadoros hölgyek és piercinges lányok mennek vásárolni, jókedvű gyerekek játszanak az utcán. Zselés hajú tinédzserek tömege az internet-kávézókban és ősz szakállas öregemberekkel teli teázók minden sarkon.

Pihentető Alanya:

Bár a tengerparti részek közül sokan Bodrumot tartják a legszebbnek, az elmúlt évbem sokat fejlődött Alanya és környéke is, ráadásué akár 50-60 000 T-ért kaphatunk már szállást egy 3 csillagos szállodában egy hétre.

A gazdag történelmű várost az i. e. harnmadik században alapították. A Római Birodalom idején a Földközi-tenger hirhedt kalóz erődítménye volt. A hatalmas erőd bástyái, melyek a valamikori kalóztanya fölé emelkedik, gyönyörű kilátást nyújtanak az elbűvölő Kleopátra tengerpartjára. Ebben a térségben a Kleopátra tengerparja kivételével a víz alatt sziklás kicsúcsosodások vannak, melyekre vigyázni kell ha a vízbe lépünk. A nyüzsgő üdülőközpontot banán ültetvények és tarka utcák veszik körül, ahol számos boltot, éttermet és kávézót találunk. Az utazás a reptérről 110 – 170 percig tart.

Izgalmas Kapadokia:

Évezredekkel ezelőtt a sziklákba vájtak maguknak otthont az ott élők, melyekből mára már szállodákat is kialakítottak, és egy ilyen helyen megszállni, kimondottan izgalmas! S az is felemlő, ahogy ráncos arcú nénikék szárítják a barackot az út mentén. és dolgos férfiak bizony nem engedik el a buszt inkább méltóságteljesen hajtják tovább ki szekerük elé fogott öszvérüket.

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr72315936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása