Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Bangkok Guinness rekodja

2007.10.08. 13:45 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: thaiföld

Thaiföld fővárosának ceremoniális teljes neve szerepel a Guinness Rekordok Könyvében a világ leghosszabb földrajzi neveként.

A város teljes neve: Krung Thep Maha Nakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayutthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udom Ratchaniwet Mahasathan Amon Phiman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanu Kamprasit.

A város nevének jelentése körülbelül: Angyalok földje, a halhatatlanság nagy városa, több isteni ékkő, a nagy leigázhatatlan angyali föld, a kilenc nemes kő földje, a királyi város, a kellemes főváros, a nagy királyi palota helye, örök földje az angyaloknak és felélesztett lelkeknek, a legnagyobb dévák által építve és előre elrendelve.

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr92316101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása