Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Hosszú hétvége nov. 1-4.: Titkos tippek Ausztria kisebb tavaihoz

2007.10.16. 15:47 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: weboldal ausztria hosszú hétvége

Természetesen léteznek a nagy, mindenki által ismert és kétségkívül jogosan kedvelt fürdőtavak. Ám a kicsi, csendes és idillikus fekvésű tavacskák mellett se menjünk el szótlanul...

Titkos tippek Ausztria kisebb tavaihoz

Karintia

Feldsee/Brennsee

A 739 méteres tengerszint feletti magasságban, a Mirnock lágy csúcsai és a Wöllaner Nok között húzódó túraterület kellős közepén található Brennsee vagy Feldsee frissítő fürdőzésre csalogat egy kiadós túrázás után. Partján fekszik a kicsi, idillikus üdülőtelepülés Feld am See, ahol minden évben augusztus közepén Karintia legnagyobb halünnepsége kerül megrendezésre.
Maximális mélysége: 26,3 m./media/image/200710/www.feld-am-see.at
Pirkdorfer See
Mesébe illően beágyazódva a tájba vár mindenkit a természetes mivoltában megőrzött fürdőtő a Petzen lábánál. A fürdőzés öröme összeköthető egy kiadós túrával vagy kerékpározással, aki pedig kreativitást érez magában, az korongozhat, illetve agyagozhat is a cserepesek műhelyének udvarában.
Maximális mélység: 3,5 m.

 

www.pirkdorfersee.at

Felső-Ausztria

 

Oberinnvierteli tólemez

Voralpenland kedves és csodás tájának kellős közepén, a mással összehasonlíthatatlan ibmi iszapvidék, zöld mezők, árnyékos erdők és bőségesen termő földek között található az „ Oberinnviertler Seenplatte“. Három iszapos tavat foglal magában,és 350 millió m2 erdő, Európa legnagyobb magaslati lápvidéke és egyedülálló természet- és madárvédelmi területek tartoznak hozzá. Holzöstersee: 0,07 km2 vízfelület, 7 m-es mélység; Höllerersee: 0,17 km2 vízfelület, 34 m-es mély, Heratinger/Ibmersee: 0,25 km2 vízfelület, 4 m-es mélység.

 

/media/image/200710/franking

Rosenhofer Teich
Élvezze a nyári fürdőörömöket a romantikus, természetes fürdőtóban az erdő kellős közepén! Az iszapos tó a Sandl irányából Karlstift felé vezető útszakaszon található. A belépés ingyenes!
/media/image/200710/sandl

 

Gleinkersee

A Gleinkersee a legjobb hely arra, hogy jó mélyeket lélegezzünk és hagyjuk, hogy a lelkünk kicsit megpihenjen. A tó földrajzilag ideálisan helyezkedik el a Pyhrn-Priel régió szívében és egyben Ausztria egyik legkedveltebb kirándulási és üdülési célpontja is. Vize kristálytiszta és kellemesen meleg hőmérsékletű – 18 és 25 °C között mozog – , vízminőségét tekintve pedig ivóvíznek is megfelelő.
www.gleinkersee.at

 

Langbathseen

Már Ferenc Józsefre is nagy hatást tett a két Langbathsee hegyekkel körülölelt kulisszája. Ideális körülmények várnak itt nemcsak az úszókra és merülőkre, hanem a futást vagy hegyikerékpározást kedvelőkre is. Az ellső Langbathsee (Vordere Langbathsee) 1,1 kilométer hosszú és 36 méter mély, a hátsó tó 600 méter hosszú és 23 méter mély, mindkét tó vize ivóvíz minőségű.
www.ebensee.at

 

SalzburgerLand

Prebersee

Lungauban, Salzburg tartomány legdélibb településén a Prebersee természetvédelmi területébe ágyazódva fekszik ez az idlillikus iszaptó. A több mint 1000 méteres tengerszint feletti magasságban való elhelyezkedése és 10 méteres mélysége révén a Prebersee nyáron hűsítő frissítőt jelent. A tavat körülvevő természet pedig különleges és egyedi növényvilággal kápráztat el. A „Preberschießen" (vízi lövészet) a résztvevők és a nézők körében is igen kedvelt látványosság a Prebersee partján.
www.lungau.at
Hintersee
Tiszta romantika! Kristálytiszta víz és idillikus fekvés teszik ezt a kis tavat mindazon látogatók számára titkos és kedvelt tippé, akik jobban kedvelik a nyugalmat, és romantikát, mint a nyüzsgést és a nagy bulikat. A Wolfgangsee és a Fuschlsee közelében fekvő Hintersee csak 1,7 km hosszú és 700 m széles, legmélyebb pontján mégis eléri a 22 métert. A fürdőhelyeken úgynevezett uzsonnázókba is be lehet térni.
www.fuschlseeregion.com
Uttendorfi élmény-fürdőtó
Fürdőparadicsom kifejezetten gyerekeknek! Úszótrambulin, megmászható úszó jéghegy, a közkedvelt, liánokon való csüngés Tarzan-módra valamint látványosan kialakított gyermekjátszóhelyek kalózhajóval – nos mindezek gondoskodnak arról, hogy a vízben, és a parton is tökéletes legyen az időtöltés. A nagyobbak számára strandröplabda-pálya, egy inline-skater-terep, asztalitenisz és kerti sakk gazdagítják a fürdőzés élményét. Kikapcsolódásra büfé és a tó melletti kávézó terasza – tóra nyíló kilátással – hívogat.
www.uttendorf.com
Tirol

 

Vilsalpsee

A Vilsalpsee, mely Tirol legszebb hegyi tavanak egyike, Tannheimben, az azonos nevű természetvédelmi területen helyezkedik el. A fürdés megengedett és természetesen ingyenes, mindenesetre vizbeugrás előtt érdemes szem előtt tartani, hogy a víz hőmérséklete nem több, mint 17 Celsius fok.
www.tannheimertal.at
Fernsteinsee
A samaragdzöld – Nassereithben 936 méteres tengerszint feletti magasságban elhelyezkedő – tó mélysége eléri a 70 méteres mélységet. A legszebb hegyi tavak egyikének számít. A fürdés és az evezés valamint a vizibiciklizés megengedett, de a motorcsónakázás tilos. I. minőségi osztályba sorolt tó.
Berglsteiner See
Breitenbach bei der Mooswand-ban bújik meg az idillikus Berglsteiner-tó. A csillogó és tiszta vizű hegyi tavacska ideális családi kirándulásokhoz.www.ausseerland.at
Vorarlberg

 

Seewaldsee

Zöldvízű, csendes, mély és meleg: a Seewaldsee a Großes Walsertalban, Fontanella település bioszféraparkjában található, csodálatosan pompázó mezők és erdők lágy ölelésében. A parkolótól egy órányi sétával már el is érhető azon az úton, mely Faschina felé vezet. Ha mégsincs kedvünk sétálni, akkor az utat megtehetjük egy kis kirándulóvonattal is. Ez a romantikus hegyi tavacska körülbelül 10 000 évvel ezelőtt jött létre a morénák között egy jégkori gleccser olvadéktavaként. Miután medre kizárja a vízszivárgást, a tóban található vízmennyiség állandó. Mivel pedig csak kevés víz érkezik bele, 1200 méteres tengerszint feletti magasságban való elhelyezkedése ellenére mindig kellemes fürdőhőmérséklete van.www.alpenregion.at
Az „Alvier-Bad" természetes fürdőtava
Brand hegyi település kellős közepén helyezkedik el az 1400 négyzetméternyi kiterjedésű terület, melynek neve „Alvier-Bad“. A wellness-trendet követve a természetes fürdőtóban csak ivóvíz minőségű víz van és egy regenerációs részen vizinövények ezrei tisztítják és szűrik a vizet a legtermészetesebb biológiai módon (kémiai adalékanyagok nélkül), a leginkább környezetbarát folyamattal. Ügyesen kitalált technika segítségével felmelegítik a vizet és ez gondoskodik a kellemes fürdővíz-hőmérsékletről. Egy nagy, napozásra is alkalmas terület, étterem napozó terasszal, egy partmenti strandröplabda-pálya és pingpongasztalok gondoskodnak a kikapcsolódásról és a sportolási lehetőségekről. Gyermekek számára alkalmas, élményfürdőként működő víztározó is található itt, melynek vize természetes forrásból fakad. Három különböző nagyságú gyermekmedence és élményterület is alkalmat ad a kikapcsolódásukra, melyeket kis vizesárkok kötnek össze és amelyek egy rafting-szakaszba, majd legvégül egy nagyobb tóba torkollnak. Grillezőhelyes élményjátszótér és mászótorony teszik teljessé a gyermekeknek szóló ajánlatokat.www.brand.at
Stájerország

 

Weiermoar-tó

Romantikusan ágyazódik a seckaui Alpokba. A fürdőzést kedvelők körében a Weiermoarteich titkos tippnek számít. Karbantartott napozómezők és egy újonnan kialakított fürdősziget csalogatnak kellemes strandolós nap eltöltésére.www.seckau.at
Graslupp-tó
Idillikus fürdő- és horgásztó a Grebenzen Nemzeti Parkban. Nagysága: 3,6 hektár: látványosan kialakított stég, napozóterület, strandbüfé, vizisziget, wc-k. De a 8000 hektáros természeti park a túrázók és hegyikerékpárosok számára is ideális terepet nyújt./media/image/200710/www.naturpark-grebenzen.at
Ödensee, Ausseerland-Salzkammergutí
Egy erdőben meghúzódó, romantikus fekvésű tó dús partmenti vegetációval, Pichl-Kainisch közelében. Kerékpárral (R19-es út), de autóval is könnyen megközelíthető, a parkoló a Kohlröserlhütte (menedékház) mellett található.
www.ausseeland.at
Alsó-Ausztria

 

Lunzer See

Az 1,6 km hosszú és 500 méter széles Lunzer See Alsó-Ausztria egyetlen természetes tava. Maximális mélysége: 34m, vízminősége: 1. osztály. Tófürdő, mely 4.000 négyzetméter kiterjedésű napozóterületet foglal magában. Van ugrótornya, gyermekmedencéje, asztalitenisz-lehetőség, büfé, evezős csónakot és vizibiciklit is bérelhetünk, de kulturális rendezvények szervezésére is alkalmas tószínpaddal is rendelkezik.
www.lunzamsee.at
Burgenland

 

Rechnitz fürdőtava

Az Írottkő (Geschriebenstein) természetvédelmi terület kellős közepén található. A Günser-hegység forrásai táplálják, erdők és a rechnitzi borvidék veszi körül. Több mint 5 hektár kiterjedésű fürdőtó, kempinglehetőség, büfé, sziget, gyermekjátszótér, skater-terep, strandröplabda, vizicsúszda tartozik hozzá.www.rechnitz.at
Rauchwarti fürdőtó
Fürdő- és szörftó, családok számára is ideális. Mesterségesen nem kialakíttott, laposan kifutó partja minden részén lehetővé teszi, hogy befussunk a tóba. Játszótér, „gyermekvilág“ a tóban, vizicsúszda, szép kempingrész, ahol lakóautót, sátrat is elhelyezhetünk, és személygépkocsival is parkolhatunk. Van elektromos csatlakozási lehetőség, sőt kapcsolódhatunk kábeltévére is. Vizes blokk: mosógép, ruha- és hajszárító, valamint bébipelenkázó is található itt. Büfé, bevásárlási lehetőségek kb. 300 méterre vannak.www.rauchwart.at
Königsdorfi természetes fürdőtó
Mintegy 3 hektáros fürdőterület, nyugodt pihenőrész, strandröplabda, Boccia-hely, szépen kialakított játszótér, sekély vízű zóna a legkisebbek számára, kalózhajó, vizibicikli-kölcsönzés, úszó sziget, büfé tartozik a tóhoz.www.koenigsdorf.at
Forrás: Österreich Werbung - austria.info

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr84315967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása