Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Családbarát téli sportok Stájerországban

2007.11.21. 06:39 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: ausztria síelés

Stájerország közelsége és a pályák minősége miatt is a magyar sízők egyik legkedveltebb úti célja. A négy-öt órás autóútra fekvő számtalan síközpont között pedig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

Családbarát téli sportok Stájerországban

A Murauhoz közeli Kreischbergen összesen 29 kilométernyi sípálya várja a téli sportok kedvelőit. Itt a kisgyermekes családok is jól érezhetik magukat: "dinópark", mesefigurákkal jelölt erdei síösvények, több kilométernyi szánkópálya és egy jégtanya is várja a legkisebbeket, hócsúszdával és hóalagúttal. Kreischberg a snowboard rajongóinak is kedvez, akiket ugratókkal, széles pályákkal és a pálya alján Európa legnagyobb természetes félcsövével csábít. Ez utóbbi a snowboard-világbajnokság helyszíne is. A semmeringi hágónál magasodó, 14 kilométernyi pályával rendelkező Hirschenkogelnek az idei szezontól kezdve már hét, vagyis egy kivételével az összes lejtője fényárba borul éjszakánként - ezért is kapta a "Varázshegy" becenevet. Az éjszakai lesiklásért körülbelül 6500 forintot kell fizetni Ausztria legnagyobb éjszakai síparadicsomában.

Családbarát téli sportok Stájerországban

Schladmingban, a négy hegy összesen 224 kilométernyi lejtőjét összekapcsoló síkomplexumban a sportolást összeköthetjük a karácsonyi vásárlással is. November végétől egészen az ünnepekig nagyszabású adventi vásárt rendeznek a Schladmingban. A nézelődőket mindennap koncertek és betlehemes játékok szórakoztatják, a legkisebbeket pedig állatsimogató várja.

Családbarát téli sportok Stájerországban

Azoknak pedig, akik a téli sportokat kevésbé aktív pihenéssel is szeretnék kiegészíteni, Brunnalm ideális, a napi síbérlet felmutatása ugyanis a völgyben fekvő Veitsch fürdőjébe való belépéskor 20 százalék kedvezményt jelent.
Infó /media/image/200711/ausztria Napijegyek és bérletek

  • Kreischberg: 8000 Ft (6 nap: 32 000 Ft)
  • Brunnalm: 5500 Ft (6 nap: 25 000 Ft)
  • Hirschenkogel: 7300 Ft (6 nap: 37 000 Ft)
  • Schladming: 9800 Ft (6 nap: 46 000 Ft)
Forrás: Nol

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr86315999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása