Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Drágulnak a síbérletek Ausztriában

2007.11.26. 06:52 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: ausztria síelés

Az idei síszezonban átlagosan másfél százalékkal kerülnek többe a síbérletek Ausztriában mint egy éve, az átlag azonban nagy eltéréseket takar. Vannak olyan terepek, ahol a drágulás megközelíti a 14 százalékot, máshol viszont még alacsonyabbak is az árak a különböző kedvezményeknek köszönhetően - állapította meg az osztrák Konsument fogyasztóvédelmi magazin legújabb számában. A vizsgálatból kiderült, hogy például a stájerországi Hohentauern síterepen 13,2 százalékkal drágultak a bérletek, máshol - például a felső-ausztriai Fosteralmban, vagy a salzburgi Sportwelt térségben - olcsóbbak lettek, elsősorban a különböző ifjúsági és gyermekkedvezmények révén. A magazin az összeállításban egy négy tagú családot vett alapul, s e szerint a legolcsóbb és a legdrágább síterep felvonódíjai között a különbség elérheti akár a 200 eurót is. A családi kedvezményeket kínáló kiválasztott 50 síterep összehasonlításából kiderült például, hogy a legolcsóbb hat napos családi bérlet - két felnőtt, egy ifjúsági, egy gyermek - 285 euró, a legdrágább 497 euró.

Turizmus Panoráma /(MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr86316004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása