Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Kenya jelenleg nem javasolt utazási célország

2008.01.02. 21:40 | Utazgató | 1 komment

Címkék: utazás kenya utazási iroda

Magyarország Külügyminisztériuma felülírta korábbi álláspontját, mikor szerdán közölte, Kenya a nem javasolt utazási célországok és térségek kategóriába tartozik. Jelenleg 400 magyar turista tartózkodik az afrikai országban, mindannyian jól vannak. A helyi turisztikai hivatal optimista hangvételű közleményben próbálta nyugtatni a külföldieket.

Kenya jelenleg nem javasolt utazási célország

A zavargások miatt a külügyminisztérium nem javasolja a Kenyába utazást, tájékoztatott a tárca konzuli főosztálya szerdán. A december végi választások miatt Kenyában kitört fegyveres zavargások miatt a biztonsági helyzet az országban kiszámíthatatlan, így az odautazás jelenleg olyan mértékű kockázatot rejt, ami miatt a Külügyminisztérium az utazást nem javasolja, és az országot az "I. Nem javasolt utazási célországok és térségek" kategóriába sorolja, tartalmazza a közlemény.
Mint írják, a külügyminisztérium a kenyai magyar nagykövetség segítségével folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket, és azok függvényében változtathat a fenti ajánláson. A tárca azt kéri a Kenyába utazni szándékozóktól, hogy rendszeresen ellenőrizzék a közzétett információkat a minisztérium honlapján.

Kenya jelenleg nem javasolt utazási célország

Jelenleg csaknem 400 magyar turista tartózkodik az afrikai országban, a helyi konzul kedden azt nyilatkozta, hogy valamennyien jól vannak.

A kenyai zavargások meglepték az afrikai országban vakációzó turistákat, ám többnyire türelemmel veszik tudomásul, hogy a váratlan helyzet befolyásolja üdülésüket. A diplomáciai képviseletek és az utazási irodák felvették a kapcsolatot valamennyi külföldi turistával, és elkezdték megszervezni mielőbbi hazatérésüket.

A kenyai elnökválasztás utáni zűrzavar, illetve annak széles körű közvetítése a médiában közvetlenül fenyegeti az ország eddig felfelé ívelő turizmusát, amely jelenleg a kenyai GDP 14 százalékát adja. Az Indiai-óceán partján fekvő ország eddigi stabilitásának köszönhetően közkedvelt afrikai üdülőhely lett, a turisták elsősorban a szafarikat és a festői szépségű strandokat keresik fel.

Szerdán a kenyai turisztikai hivatal optimista hangvételű közleményt adott ki, amelyben azt állította, hogy "a legtöbb övezet, ahol zavargások törtek ki, messze esik a turisták által látogatott térségektől".

Kenya jelenleg nem javasolt utazási célország

Ugyanakkor erőszakcselekmények történtek Mombasában is, és lángba borult a közép-kenyai Nakuru, amely a világ legnagyobb állományú flamingóparkjának ad otthont, így turisztikai célpont. Hétfő óta több nyugati ország óvatosságra inti a Kenyában tartózkodó állampolgárait, és nem javasolja senkinek, hogy a kelet-afrikai országba utazzon.

A londoni külügyminisztérium felhívta a Kenyában nyaraló britek figyelmét, hogy az ország mely térségeit kerüljék el. A francia turistákkal az utazási irodák felvették a kapcsolatot, a nyaralók túlnyomó többsége nem akarta azonnal elhagyni Kenyát. A Thomas Cook utazásszervező cég holland irodája bejelentette, hogy már szervezi a jelenleg Kenyában tartózkodó 258 holland turista hazautazását.

A fentek hatására például az Aeroviva utazási iroda az alábbi közleményt adta ki:

"Biztonságban vannak az Aeroviva utazási iroda szervezésében Kenyában tartózkodó turisták és hazaszállításukról a cég gondoskodik."

 

A közlemény szerint továbbá az iroda további értesítésig felfüggeszti a kenyai utazások értékesítését. Az iroda tájékoztatása szerint minden utas, aki az Aeroviva bármelyik kenyai utazására fizetett be, de utazását még nem kezdte meg, a kenyai útjára befizetett összeget egy éven belül induló bármely, Aeroviva által szervezett utazásra vagy utazásokra felhasználhatja.

A hazai piacon magát Afrika specialistájaként hirdető Safari Travel ma az alábbi szöveget tette ki weboldalára:

"Tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy Kenyába induló charterjáratunk a tervezettek szerint indul mindaddig, ameddig a Külügyminisztérium tiltó listára nem helyezi az országot. Jelenleg a korábbi évekhez hasonlóan, változatlanul a II fokozatba tartozik. Mivel a zavargások Mombasatól 500-700 km-re zajlanak ,eddigi csoportjaink programja változatlanul zajlott, utasainkat semmi atrocitás nem érte.2008 január 2.án volt a nyugat európai charter járatok váltása. Minden járat erről a térségből is elindult, nem lettek törölve.
Idegenvezetőnkkel, partnereinkkel folyamatosan egyeztetünk, probléma esetén természetesen megtesszük a szükséges lépéseket. Megkérnénk utasainkat a fakultatív programokat idegenvezetőnkkel, közös csoportban szervezett úton tegyék, egyénileg ne szervezzenek utakat!

Amennyiben befizetett utasaink nem szeretnének Kenyában nyaralni, úgy január 2-re és január 9-re befizetett utjaikat átcseréljük Zanzibári utazásra ugyan azon a dátumokon így utazásuk dátuma,szállodai szolgálltatása változatlan marad. "

 

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr39316023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

utazo 2008.01.24. 17:50:08

Ha valaki mégis Kenyába utazna, érdemes megnéznie a következő oldalt: http://www.utazaselott.hu/utazas-kenya.html
süti beállítások módosítása