Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Gengsztermúzeum nyílik Las Vegasban

2008.01.22. 09:04 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: usa

Las Vegasban 2010-ben múzeum nyílik, amely rekonstruálja a város történetét és emléket állít alapítóinak, a gengsztereknek. A múzeum létrehozását az FBI is támogatja, azzal a kikötéssel, hogy megemlékeznek benne azokról is, akik ezt az alvilágot üldözték.

Gengsztermúzeum nyílik Las Vegasban

1946-ban Benjamin "Bugsy" Siegel, egy megalomán "keresztapa" megnyitotta a nevadai sivatagban az első kaszinószállodát, a Flamingót, és ezzel lerakta a "szerencse városának" alapkövét. Hatvan évvel később a város emléket akar állítani kényelmetlen múltjának és elismeri, hogy a szervezett alvilágnak döntő szerepe volt abban, hogy a város hazárdjáték mekkája lett.

A nonprofit alapítványt, amelynek feladata a leendő múzeum felügyelete, Ellen Knowlton, az a volt FBI-ügynök vezeti, aki 2006-ig felelőse volt Las Vegas törvényes működésének. A múzeumot gazdagítja majd a szövetségi rendőrség is fotókkal, kihallgatási jegyzőkönyvekkel, lefilmezett tanúvallomásokkal, amelyek mind sok érdekességet ígérnek. Belekerülnek tehát mindazok a személyek és események, amelyek hozzájárultak a város legendájához.

A múzeum igazgatója ugyanaz a Dennis Barrie lesz, aki már bizonyította hozzáértését a washingtoni kémmúzeumban. A gengsztermúzeumban is bevonja a játékba a látogatókat és megkéri őket, úgy lépjenek be, hogy választanak maguknak egy szerepet, a maffiózóét, az ügynökét, a bíróét vagy az ügyvédét.

A múzeumot egy régi téglaépületben rendezik be, amelyet a város 2000-ben vásárolt meg a szövetségi kormánytól jelképes egy dollárért. Előzetes számítások szerint 50 millióért épül fel, részben közpénzből, részben adományokból.

fn.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr76316034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása