Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Mennyiből jönne ki most egy út a Seychelle-szigetekre?

2007.10.15. 10:55 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: franciaország seychelle

Gondoltunk egy jót, és megnéztük milyen feltételekkel, és mennyiért lehetne most elutazni Seychelle-szigetekre 2 főnek, mondjuk egy nászútra, 2007 októberében.

Mennyiből jönne ki most egy út a Seychelle-szigetekre?

Megnéztünk egy pár utazási portált, ahol kompletten kínálják az utazást a Seychelle-szigetekre, hátha találunk pénztárcánknak megfelelő kategóriájút. A Google keresőjét használva elsőként a Startutazás.hu útját találtuk meg ahol jutottunk az ár első blikkre nagyon lkedvező (335 000 Ft/fő), de sajnos erre még sok járulékos költség rájön. mint például reptéri illeték, transzfer, foglalási díj, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás és társai, így utunk valószínűleg bőven eléri a 450 000 Ft-ot fejenként.

Második nekifutásra a Hurrá-nyaralunk.hu ajánlatát boncolgattuk, ami 473 000 Ft/fős árral ajánlja legkedvezőbb útját a megcélzott szigetcsoportra, ám ez az ár is elég húzósnak bizonyul a pénztárcánkhoz.

Így hát megszántunk a Google keresőben a "Seychelle-szigetek" kulcsszóra egyetlen hirdető céget, és rákattintottunk a Mauri Utazási Iroda hirdetésére és kiválasztottuk a lista legkedvezőbb árú ajánlatát. Itt azt ígérik, hogy 317 000 Ft/fő árért a Seychelle szigetek fővárosában, Maléban egy 3*** -os szállodában reggelis ellátással nyarahatunk egy jót. Na persze a weboldalon felhívják figyelmünket, hogy a részvételi díj nem tartalmazza: a repülőtéri illetéket ( kb. 40.000 Ft/fo ), útlemondási valamint BBP biztosítást, de még akkor is 400 ezer Forinton belül vagyunk /fő, tehát a fentiek közül eddig ez a legjobb.

Na de lehet-e olcsóbban?

Jó, jó, ez már egy jó ajánlat volt, de azért mozgatta a fantáziánkat, hogy hogyan lehetne egy ilyen úton spórolni még egy picit. Ezért kipróbáltuk az Aeroviva repülőjegykeresőjét, ahol feltűnt, hogy bécsi indulás esetén, a párizsi Charles De Gaull (CDG) reptéren kínál átszállási lehetőséget a Seychelle-szigeteki utunkhoz, egyébként 220 000 Ft-os árért illetékkel, és minden adóval együtt az egész útra, oda-vissza, fejenként. Ez annyira nem rossz ár.

Sőt, egy ötlet: ha annyira nem vagyunk pénz szűkében, és rászánnánk még párszor 10 000 Ft-pt az egészre, akkor lehet hogy érdemes a Seychelle szigetekre, Párizsból közvetlen járattal elutazni, és Párizsba 2-3 nappal hamarabb egy fapadossal elröppeni, így pár nap alatt rögtön egy párizsi városlátogatást is megejteni. Ha már ott vagyunk, szerintem vétek kihagyni, na persze ez már csak is pénz kérdése. Egyébként egy ilyen kitérő, a Wizzair repjeggyel, és egy egyszerűbb szállásal, összesen kb 30 000 Ft-ból jön ki.

Akár Párizst is útbaejthetjük

Nos, ha így vagy úgy de eljutottunk a Seychelle szigetekre, már csak egy szállás, és a transzfer hiányzik. Egy jó, de nem a ledrágább szállással (Amitié Chalets) Praslin szigetén, és hajós transzferrel 2 fő részére 7 napra, reggelivel és minden adóval együtt összesen 869 euro-s árat kaptunk, ez kb. 220 000 Ft.

Eddig összesen az út (a párizsi kirucc nélkül) egy főre 330 000 Ft mindennel együtt, tehát eddig ez a legjobb ajánlat azok közül, amit nézegettünk.

Ezután pedig már mindenki maga dönti el, hogy esetleg gyümölcsökön él, vagy kaviárt eszik, milyen fakultatív programokat választ, ha választ, bagy megelégszik azzal is, hogy egy ilyen csodás szigeten van, és pihen, élvezi a napot, a vizet, és a tájat. Természtesen ha valaki úgy gondolja, hogy kíváncsi arra (ha már elutazott 6000 km-t), hogy milyen a táj a szigetcsoport más szigetein, vagy például a víz alatt, akkor utazgatjat hidroplánnal, motocsónakkal, búvárkodhat: a lehetőségek korlátlanok.

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr76315962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása