Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Velencei „bennszülött” vízibuszok

2007.10.29. 07:01 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: olaszország

Annyira elegük lett a velenceieknek a vízibuszhelyekért a turistákkal folytatott könyöklő harcból, hogy csakis velencei lakosokat szállító járatot indítanak. Az újítás 2008. januártól várható.

Velencei „bennszülött” vízibuszok

A jegy ára 1 euró lesz, ami hatoda a turistáknak felszámítottnak. A város vezetése nemcsak a helyiek közlekedési kényelmének javulását reméli a "bennszülött-járatoktól", hanem a magáncsónak-forgalom ritkulását is, attól pedig a hullámkeltés lanyhulását.

Utóbbi azért fontos, mert kikezdi az épületek alapjait. Velence lakosainak száma 60 ezer körül van, éves turistaforgalma viszont 20 milliós. (MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr62315975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása