Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Fapados akciók a téli hónapokra

2007.12.03. 07:20 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: franciaország románia olaszország erdély belgium fapados

Aki európai utazást tervez a téli időszakban, nem kell lemondania a nyári hónapokban megszokott fapados akciókról, ugyanis a légitársaságok ilyenkor is igyekeznek minél jobban megtölteni járataikat. Megnéztük, milyen akciókkal csábítanak a légicégek, és mire számíthatunk az elkövetkező hónapokban.

Fapados akciók a téli hónapokra

A hazai piacon piacvezető Wizz Air nemrégiben jelentette, hogy Kolozsvárott új bázisrepülőteret nyit, így a bukarestivel együtt már két romániai központból indulnak a társaság gépei. A nyitáshoz kapcsolódóan a Wizz Air akciós jegyeket árul a szomszédos országban, de ezek természetesen a Magyarországról érkező utasokat is érinthetik.
A cég Bukarestből és Kolozsvárról kínál ingyenjegyeket, s a foglalásnál csak a kártyadíjat kell megfizetni. Ha Budapestről utazunk a két említett városba, ezeket az akciós jegyeket csak a visszaútra foglalhatjuk le, de így is a legolcsóbb oda úttal együtt 6 ezer forint környékén már találhatunk jegyet - derül ki a fapados hírlvélből.

A Wizz Air a szokásoknak megfelelően a januári és februári jegyeket kínálja akciós áron, a már említett Kolozsvárra 4990 forintért repülhetünk el (az ár egy útra érvényes adókkal és illetékekkel együtt), 7290 forintba kerülnek a jegyek Rómába, Párizsba, Brüsszelbe és Eindhovenbe, 5990 forintot kell leszurkolni egy milánói egyirányú jegyért, Skandináviába pedig 5990 és 8190 forint között vannak a szintén teljes árú jegyek.

Fontos változás a Wizz Air római utasai számára, hogy a cég gépei az eddigi Campino repülőtér helyett a város központi repülőterén, Fiumicinón landolnak, ahonnan a közlekedés is kedvezőbb a belvárosba.

A Budapestre csak a közelmúltban érkező Ryanairnél szinte nincs olyan hónap, hogy ne hirdetnének meg valamilyen kedvezményes akciót. A társaság az elmúlt hetekben a már jól bevált 10 eurós akciót kínálta fel utasainak, azaz ekkora összegért lehetett egy útra jegyet váltani adókkal és illetékekkel együtt. Néhány nappal ezelőtt néhány útvonalon ez az összeg 5 euróra csökkent, de rossz hír a magyar utazóknak, hogy az akciós jegyárak a budapesti járatok többségét nem érintik, a sármellékieket viszont igen.

A Ryanair korábbi gyakorlatával ellentétben idén az ünnepi időszakra is lehet számítani akciós jegyárakra. Így kis utánajárással akár a két ünnep között, szilveszterkor, vagy az újév első napjaiban is ki lehet fogni, akár még 0 eurós jegyet is megcsíphetünk, de az illeték ilyenkor is 5-7 ezer forint körül lesz.

A német Germanwings légitársaság is a héten jelentette be, hogy négy németországi repülőtérről induló járataira vak foglalási rendszert vezet be, azaz egy adott összegért - jelen esetben 19 euróért egy útra - véletlenszerűen kiválasztott járatra biztosít helyet a vállalkozó kedvű utasoknak. A foglaláskor az utazni vágyó kiválasztja a négy lehetséges - köln/bonn-i, stuttgarti, berlini, hamburgi vagy dortmundi - kiindulási és érkezési reptér egyikét, és meghatározza az utazás időpontját. Ezután az kiválasztott reptérhez csatoltan maximum három darab, a lehetséges célállomásokat tartalmazó halmazt dob ki a rendszer, melyek közül egy a 19 eurós, egy a 29 eurós és egy a 39 eurós árú repülőjegyeket tartalmazza. Minden halmaz maximum 13 célállomást tartalmaz a Germanwings járathálózatából.

Az utas ezután kiválasztja a három halmaz egyikét, amelyből maximum két darab célállomást törölhet. Egy törlés 10 euró költséggel jár. A kisorsolt célállomást az utas a következő lépésben megjelenő foglalási igazoláson láthatja meg.

Az easyJetnél jelenleg nincs nagyobb akció, a társaság készül a nyári menetrendre szóló jegyek értékesítésére. A tapasztalatok szerint a narancsos cégnél minél előbb foglalunk, annál olcsóbbak a jegyek, tehát nem érdemes várni: amint valaki olcsó jegyet talál tavaszra, érdemes azonnal lépni.

Akciós jegyárakkal próbálja csábítani a magyar utazókat a Norwegian is: a társaság gépeivel elérhető két norvégiai repülőtérre 10 ezer forint alatti áron foglalhatunk jegyeket egy útra.

Forrás origo

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr45316009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása