Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Tényleg ennyi! Valós repjegy árak a Malévnél

2007.10.19. 08:11 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: repülő repülőjegy

Mostantól a Malév a repülőjegy teljes árát közli!

A Malév új üzletpolitikája szerint mostantól a teljes, bruttó árat kommunikálja, amely egy oda-vissza útra szóló jegyárat, illetékeket, egyéb díjakat és online foglalású e-ticket esetében a jegykezelési költséget, vagyis minden tételt tartalmaz! A Malév úgy alakítja bruttó árkommunikációját, hogy az megfeleljen az Európai Unió által várhatóan jövő év elején hatályosuló szabályozásnak. A nyugat-európai célállomásokon a légitársaság már évek óta, a helyi piaci és kommunikációs elvárásokhoz igazodva a bruttó árat kommunikálja hirdetéseiben.

Tényleg ennyi! Valós repjegy árak a Malévnél

A nemzeti légitársaság minden esetben oda-vissza útra szóló jegyeket hirdet, és járataival a célállomások központi repülőtereire juttatja el utasait. A központi repülőterekről jóval rövidebb idő alatt és olcsóbban lehet bejutni a városközpontba, mint a városok vonzáskörzetében lévő távolabbi, másodlagos légikikötőkből, ráadásul az utasok utazási költségeit és idejét sem terheli egy hosszabb vonat vagy buszos transzfer.

A Malév kizárólag a retúrjegyek kommunikációját tartja olyan megbízható információnak a légiközlekedésben, amely alapján a vásárlók meg tudják ítélni, hogy utazásuk ténylegesen mennyibe kerül. A légitársaság garantálja a célállomásra történő eljutást akkor is, ha esetlegesen - műszaki hiba, időjárási vagy egyéb okok miatt - az adott járat nem, vagy csak késve indul. A Malév ekkor is saját hálózatán vagy partnerein keresztül juttatja el az utast a végcéljához.

A bruttó ár kommunikálásával az utasok első látásra világos képet kaphatnak arról, hogy milyen az egyes ajánlatok ár-érték aránya. Elkerülhetővé válnak az esetleges kellemetlen meglepetések, hiszen a repülőtéri illetékekkel, egyéb díjakkal és jegykezelési költséggel együtt publikált árak már jelentősen különbözhetnek a meghirdetett nettó áraktól. A közelmúltban például budapesti kiindulással New York-i járatra egyes hirdetések már 49.900 Ft-ért kínáltak repülőjegyet, ez az ár azonban a járulékos költségekkel együtt már jóval meghaladta a ténylegesen fizetendő összeget. (Példák itt!)

A légitársaság értékesítési csatornáin (Call Center, online foglalási rendszer, Malév jegyirodák és partner utazási irodák) természetesen eddig is a repülőjegy bruttó áráról (illetékekkel, egyéb díjakkal és jegykezelési költséggel együtt) tájékoztatta az utasokat, vagyis a vásárló minden esetben a teljes összeg ismeretében dönthetett a jegyvásárlásról. A jegykezelési költség olyan tétel, amely a szerint változik, hogy az utas milyen módon vásárolja meg a jegyét (pl. online, irodában vagy Call Centeren keresztül foglalt e-ticket vagy papírjegy stb.)

A Malév mostantól már a hirdetéseiben is a bruttó árakat közli, így például a most induló "Tényleg ennyi!" című kampányában, melynek során hét európai városba - Róma, Velence, Koppenhága, Milánó, Párizs, Athén, Amszterdam - kínál repülőjegyeket, a legolcsóbbat például Rómába (lásd a mellékelt hirdetést).

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr62315971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása