Mi ez?

Egy naprakész, független online utazási magazin, blog, vagy valami hasonló. Ha van aktualitás, azzal foglalkozik, ha nincs, akkor csak utazgat a világban, szebbnél szebb helyeken. Válogat a nemzetközi anyagokból, az itthon megjelent irásokból, refletál rájuk, gyűjti azokat, és saját élményekről is beszámol.

Kattintós

Friss topikok

Thaiföld, Bangkok, repülőtér és a madarak

2007.11.12. 06:24 | Utazgató | Szólj hozzá!

Címkék: repülő thaiföld

A környéken élő rengeteg madár veszélyezteti a repülés biztonságát a thaiföldi főváros Suvarnabhumi repülőterén.

A Bangkok Post című lap beszámolója szerint eddig már 48 kisebb madár-repülőgép ütközés történt a légikikötő környékén. Októberben a pilóták jelezték: könnyen bekövetkezhet egy katasztrófa, ha egy felszálló repülőgép hajtóműve beszív egy nagytestű madarat.

Thaiföld, Bangkok, repülőtér és a madarakAz állatokat a repülőtér vízelvezető csatornái és a környékbeli farmokon bőségesen fellelhető táplálék vonzza. A reptér működtetőjének vizsgálata szerint a legnagyobb veszélyt a tátogató gólyák jelentik, amelyeknek hossza a 80 centimétert is elérheti, és akár 700 egyedből álló csapatokba is tömörülhetnek.

A közelben lévő tó halállománya és a reptértől mintegy 6 kilométerre növő magas fák a környéket valóságos madárparadicsommá teszik, a pilóták legnagyobb bánatára. A távol tartásukra tett eddigi kísérletek - durrogtatás és madárhálók - nem jártak eredménnyel.

Az üzemeltető most a szemét és a növényzet mennyiségét igyekszik korlátozni a kifutópályák környékén, hogy csökkenjen a rendelkezésre álló táplálékot.

A Suvarnabhumi repülőteret tavaly szeptemberben nyitották meg, építése mintegy 700 milliárd forintnak megfelelő összegbe került.

A bejegyzés trackback címe:

https://utazgato.blog.hu/api/trackback/id/tr11315992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása